NOA-leden maken kennis met 3D software SketchUp
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 september 2024

Steeds meer 3D in de afbouw

NOA-leden maakten in de afgelopen maanden twee keer kennis met de 3D BIM-software SketchUp. Een workshop om de jongeren van NOA (JOA) kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze software en een 1-daagse training voor leden die er echt mee aan de slag willen. In het najaar staan weer twee trainingen op het programma.

Frans van Bekkum is gecertificeerd trainer bij begunstigend lid Construsoft en vanuit zijn rol ook regelmatig betrokken bij de ontwikkeling van opleidingen die Construsoft verzorgd voor de bouwsector. In de afgelopen jaren verzorgde hij meerdere maatwerktrainingen en workshops voor NOA.

“De afbouwsector werkt nog veel in 2D”, vertelt Frans. “Steeds meer afbouwbedrijven zien de voordelen van 3D-ontwerp en -presentaties en hoofdaannemers verwachten vaker dat onderaannemers, zoals afbouwbedrijven, overweg kunnen met 3D-modellen. Voor de klant is een 3D doorgaans veel makkelijker te interpreteren dan een 2D-tekening. 3D geeft meer inzicht. Zowel voor de gebruiker als voor de opdrachtgever. Je ziet steeds meer afbouwbedrijven om deze redenen de overstap maken.”

Gemakkelijk van 2D naar 3D met SketchUp

SketchUp is dé software waarmee je relatief gemakkelijk de eerste stappen zet van het maken van 2D-tekeningen naar 3D-modellen. Een stuk gereedschap dat snel te hanteren is en snel het gewenste resultaat geeft. Door het gebruik van SketchUp is het opzetten van een 3D-model waarschijnlijk net zo snel als een CAD-tekening en levert het 3D-model meer inzichten en plezier op.

Weer trainingen in het najaar

Frans van Bekkum geeft op 31 oktober (nog 3 cursusplaatsen beschikbaar) en 11 december (nog 5 cursusplaatsen beschikbaar) weer een training voor leden van NOA. In de online agenda staat de cursusinhoud vermeld en kun je bij belangstelling direct inschrijven.

Trainingen en opleidingen van Construsoft

Als klassikale opleiding biedt Construsoft een 2-daagse basisopleiding SketchUp aan. Naast een basisopleiding zijn er altijd mogelijkheden om te kijken naar opleidingen op maat. De Trimble certified trainers van Construsoft geven daarnaast opleidingen en trainingen in het gebruik van cloudplatform Trimble Connect en de geavanceerde 3D BIM-software Tekla Structures. Ga naar de website van Construsoft voor meer informatie over de opleidingen of over de andere softwareproducten.

Deel dit artikel:

Laatste nieuws