Run op nieuwe subsidie laadpalen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 september 2024

SPRILA subsidie

Sinds 24 september 2024 is er een nieuwe subsidieregeling voor advies en aanschaf van private laadapparatuur bij bedrijven. De SPRILA is bedoeld om het aantal laadmogelijkheden voor het groeiende aandeel elektrische bestel- en vrachtwagens in Nederland te vergroten. Het budget voor sommige activiteiten in deze nieuwe regeling is al overtekend.

Er zijn in Nederland steeds meer laadmogelijkheden nodig. De Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij Bedrijven (SPRILA) is bedoeld om de overstap naar elektrisch vervoer te versnellen. Om in aanmerking te komen voor SPRILA moet de laadinfrastructuur op eigen (of gehuurd) terrein worden aangelegd, bijvoorbeeld een bedrijventerrein of distributiecentrum. Er is een aparte regeling voor advies en regelingen voor AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom)-laadstations. Ook het plaatsen van een stationaire batterij kan deels vergoed worden.

Met de SPRILA Aanschaf kun je als ondernemer een deel van de kosten vergoed krijgen als je laadpunten aanschaft en plaatst. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de grootte van de onderneming en het vermogen van het laadstation. Mkb-ondernemingen krijgen tot 40 procent van de kosten vergoed, grote bedrijven tot 20 procent.

De subsidieregelingen werd op 24 september opengesteld en is op verschillende onderdelen al overtekend. Aanvragen lager dan € 25.000 kunnen ingediend worden tot 31 december 2024, 12:00 uur. Wanneer de subsidie overtekend is, worden deze aanvragen bij een nieuwe subsidieronde alsnog beoordeeld met een doorschuifbepaling. Voor de activiteiten die op 24 september overtekend zijn volgt een loting met een notaris. 

Lees meer over SPRILA op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Deel dit artikel:

Laatste nieuws