Het duurzaamheidsbeleid van Ecophon, leverancier van akoestische plafond- en wandoplossingen, is gebaseerd op innovatie en transparantie. Lees alles over SoundCircularity Recycling Service, de volgende tool van dit begunstigend lid richting net-zero akoestiek. Nu ook beschikbaar in Nederland.
De innovatieve SoundCircularity Recycling Service van Ecophon is sinds 3 juni beschikbaar op de Nederlandse markt. Het is een belangrijke stap richting een circulaire economie. Dit aanbod versterkt de missie van Ecophon ‘onderweg naar net-zero akoestiek in 2050’. De service was al beschikbaar in een aantal andere landen. Nu Nederland in het verzorgingsgebied is opgenomen, vergroot deze leverancier hun bereik en versterken ze hun inzet en verantwoordelijkheid voor het milieu. SoundCircularity is hun circulaire aanbod waarbij ze leidinggevend willen worden in de duurzaamheidstransformatie van de sector. Ecophon bouwt voortdurend verder aan duurzame oplossingen. Naast de Recycling Service werken ze achter de schermen al aan een volgende stap, ReUse. Hierbij wil Ecophon bestaande panelen een tweede kans geven in nieuwe projecten. De pilot hiervoor loopt in Zweden.
De recycling service van Ecophon bestaat uit 5 simpele stappen om het gebruik voor klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Bekijk hier wat de stappen inhouden. Wat Nederland betreft, zullen zowel oude glaswol panelen vanaf 2002 als restanten en snijafval van nieuwe installaties gerecycled worden als grondstof voor hoogwaardige Isover-isolatieproducten net over de grens in Duitsland.
“SoundCircularity in Nederland zal een gebruiksvriendelijke recyclingervaring bieden, afgestemd op de behoeften van onze klanten. Deze service onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en we zijn ervan overtuigd dat dit een positieve impact zal hebben op onze markt. Samenwerking is de sleutel tot ons succes!”, aldus Cees van Wezel, Concept Developer bij begunstigend lid Ecophon.
Deze dienst is mede in het leven geroepen om plafondmontagebedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun duurzaamheid en efficiëntie. Voor een vaste prijs per pallet kunnen plafondpanelen en snijafval worden verzameld op de bouwplaats om daarna gerecycled te worden via SoundCircularity.
Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar houdt ook al rekening met de stijgende kosten van afval storten. De verwachting is dat deze kosten hoog gaan oplopen in de toekomst. Door de Ecophon producten terug te sturen, wordt voorkomen dat ze op de stortplaats belanden, wat de ecologische voetafdruk van je bedrijf aanzienlijk verkleint.
De voordelen van de SoundCircularity service zijn talrijk. Ten eerste helpt het bedrijven om te voldoen aan de steeds strenger wordende milieuregels en -normen. Het recyclen van plafondpanelen vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen, wat bijdraagt aan het behoud van natuurlijke bronnen. Bovendien kunnen de gerecycleerde materialen opnieuw worden gebruikt in de productie van nieuwe glaswol producten, waardoor een circulaire economie wordt bevorderd. Voor plafondmontagebedrijven betekent dit minder afval en een sterkere reputatie als verantwoordelijke en duurzame onderneming.
Voor architecten is de service zeker een meerwaarde. In de huidige bouwsector staan duurzaamheid en innovatie centraal. Architecten spelen hierin een cruciale rol door het integreren van milieuvriendelijke en circulaire oplossingen in hun ontwerpen. De SoundCircularity service van Ecophon biedt een oplossing voor architecten die streven naar duurzame en akoestisch verantwoorde gebouwen. Dit is vooral relevant in een tijd waarin bouwvoorschriften en certificeringssystemen zoals BREEAM en LEED steeds strengere eisen stellen aan duurzaamheid en circulair bouwen.
Lees hier alles over het duurzaamheidsbeleid van Ecophon en stap met hun mee in de cirkel die SoundCircularity heet.