Remix Droge Mortel BV levert slimme oplossingen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 september 2024

Snelzandcement- en gietvloermortels

Remix BV is begunstigend lid geworden van NOA. Velen kennen Remix Droge Mortel waarschijnlijk van de metselmortels, maar Remix heeft ook een uitgebreid assortiment vloermortels. Dit zijn snel uithardende mortels met hoge sterktes voor traditionele smeervloeren, gietdekvloeren en te egaliseren vloeren. Al deze mortels worden onder de merknamen Remix en Sakrete geleverd in regendichte PE zakken van 25 kg en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen als in natte ruimtes.

Smeervloeren

Als alternatief voor de veel toegepaste zandcementmortel, heeft Remix voor smeervloeren (smeren en afreien) de Snelzandcementmortel met een hoge sterkte van C30/F5 op de markt gebracht. Terwijl voor Zandcementmortel als vuistregel voor de droogtijd 1 week per centimeter vloerdikte wordt aangehouden, is bij toepassing van Snelzandcementmortel de vloer al na 3 uur beloopbaar, na 4 uur te betegelen en na 48 uur al te bekleden. Deze Snelzandcementmortel is ook op afschot (doucheruimte) aan te brengen en is geschikt voor vloerverwarming.

Gietdekvloeren

Niet meer op de knieën een cementdekvloer smeren en afreien, maar 2 tot 3 keer sneller gieten en dobberen: Dat is mogelijk met de Gietvloermortel Snel. De vloer is dan al na 4 tot 6 uur beloopbaar, na 2 dagen te betegelen en na 3 dagen te bekleden. Met een sterkte van C25/F5 is dan niet alleen een supersterke en vlakke vloer gemaakt, maar ook nog eens vele dagen bouwtijd bespaard. Ideaal voor een (renovatie)klus met tijdsdruk en veel beter voor de knieën en de rug.

Gietvloermortel Snel is in laagdiktes van 3 tot 10 cm o.a. geschikt voor badkamers, zwaluwstaartplaatvloeren, wapeningsplaatvloeren en vloeren met vloerverwarming. Doordat de mortel heel mooi om de (ingefreesde) vloerverwarmingsleidingen vloeit, vindt een optimale warmteoverdracht plaats. Dit kan nog worden versterkt door slechts een dunne laag boven de leidingen aan te brengen. Een hoger rendement en een snellere respons is dan het resultaat. Het aanbrengen is heel eenvoudig: mengen, gieten en dobberen met een drijfrei of een vloertrekker. Omdat Gietvloermortel Snel verpompbaar is, vormen ook grotere oppervlakken geen probleem. Gietvloermortel Snel is ook zeer geschikt voor zwevende vloeren op isolatieplaten, die voor geluidsreductie steeds vaker worden toegepast. De hoge sterkte van C25/F5 zorgt voor een optimale betrouwbaarheid van de draagvloer.

Bekijk het gehele vloerassortiment van Remix op hun website.

Deel dit artikel: