Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s is fors verhoogd
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
28 augustus 2024

SEBA verdubbeld

Er is meer geld beschikbaar voor ondernemers die emissieloze bedrijfsauto’s willen aanschaffen. De SEBA subsidiepot is fors verhoogd. Aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2024.

De laatste jaren kunnen ondernemers de SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s) aanvragen om hun bedrijfsauto’s te verduurzamen. Elektrisch werkverkeer is natuurlijk beter voor het klimaat, maar het is ook een nuttige investering waarmee ondernemers minder gevoelig worden voor stijgende brandstofprijzen.

Het jaar 2024 is het laatste jaar dat de SEBA openstaat voor aanvragen. Er was daarom enorm veel interesse, waardoor het budget sneller opraakte dan verwacht. Vandaar dat het budget op 26 juli is verdubbeld van € 30 miljoen naar € 60 miljoen. 

Maximaal € 5000,- per bedrijfsauto

De SEBA financiert tussen de 7 en 12% van de aanschafprijs van de emissieloze bedrijfsauto. Het percentage verschilt afhankelijk van de grootte van de onderneming. Aanvragers krijgen maximaal € 5000,- per auto als ze aan alle voorwaarden voldoen.   

Aanvragen heeft zin tot het laatste moment

Op de website van RVO wordt bijgehouden hoeveel subsidiebudget er nog beschikbaar is. Dit bedrag wisselt van week tot week, omdat aanvragen worden aangepast, geannuleerd of afgewezen. RVO verwacht dat er tot het einde van het jaar geld beschikbaar is in het SEBA-‘potje’. Het is dus zeker de moeite waard om te checken of je voor deze subsidie in aanmerking komt bij aanschaf van een emissieloze bedrijfswagen en voor het eind van het jaar een subsidieverzoek te doen.

SEBA aanvragen en het budget checken kan op de website van RVO.

Deel dit artikel: