Jochem van Gelder promoot het vak Natuursteenbewerker
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
18 september 2024

Promotiefilm over natuursteen

Presentator Jochem van Gelder, onder meer bekend van het programma ‘Praatjesmakers’, heeft op YouTube een educatieve film over het vak natuursteenbewerker gepubliceerd. Samen met scholiere Katie loopt hij een dag stage bij een natuursteenbedrijf, waar ook natuursteendocente Corry Kussendrager aanwezig is om de stagiaires te begeleiden.

Met zijn kenmerkende enthousiasme en charismatische aanpak maakt Jochem van Gelder op YouTube een aansprekende serie voor scholieren. "Later als ik groot ben" biedt jongeren een leuk inkijkje in allerlei opleidingen en beroepen, waar ze in een vervolgopleiding voor kunnen kiezen.

Promotie van het vak

In deze specifieke aflevering van “Later als ik groot ben” wordt scholiere Katie verrast door Jochem van Gelder, waarna ze een dag als stagiaire mee mag lopen in een natuursteenbedrijf. Met behulp van Corry Kussendrager, onze ROC-docente, is er een educatieve invalshoek aan de dag gegeven. De opleiding tot natuursteenbewerker kan door deze YouTube aflevering bij veel jongeren bekendheid krijgen. Jochem, scholiere Katie en docente Corry droegen allemaal een shirt van Afbouwprofs, zodat goed zichtbaar is waar jongeren zich kunnen laten opleiden tot een afbouwprofessional.

Deel de video!

Zowel interieur, bouw als grafmonumenten krijgen in deze aflevering aandacht. NOA-ondernemer Tim Schoot van LSN uit Oss stelde belangeloos zijn showroom, werkplaats en magazijn beschikbaar voor deze opnames. Omdat er nergens bedrijfsnamen in beeld zijn, is de video voor de gehele bedrijfstak uitermate geschikt om jongeren te enthousiasmeren voor het mooie vak. We hopen dat veel bedrijven de YouTube video willen delen op social media, of integreren in de website.

Afbouwprofs zijn mooimakers

Ook de andere beroepen/opleidingen van Afbouwprofs krijgen nog een promotiefilm. Want ook het beroep van stukadoor, vloerenlegger en plafond- en wandmonteur willen we als branche natuurlijk graag onder de aandacht van jongeren brengen.

Deel dit artikel: