Het ideale profiel voor méér ruimte per m²
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 juni 2024

Knauf introduceert Knauf MaxSpace

Met de toenemende binnenstedelijke verdichting groeit de vraag naar slimme oplossin­gen voor het optimaliseren van beschikbare ruimte. Begunstigend lid Knauf introduceert een slank woningscheidend wandsysteem met een wanddikte van slechts 125 mm, dat voldoet aan geluidsisolatie- en brandveiligheidsnormen. Ideaal voor het scheiden van ruimtes in appartementen, studentenflats en hotels. Ten opzichte van de gebruikelijke wanddikte van 205 mm kan bijna 40% bespaard worden.

Een slank woningscheidend wandsysteem

Duurzame keuze

Forse optimalisatie van gebruiksoppervlakte

Optimalisatie gebruiksoppervlakte (GBO)

Knauf MaxSpace is een slank wandsy­steem van 125 mm waarmee de gebruiksoppervlakte (GBO) van gebouwen fors geoptimali­seerd kan worden. In vergelijking met de gebruikelijke 205 mm dikke woning­scheidende wand is de winst 8 cm, ofwel 40 m² bij 100 woonunits (met een wandlengte van 5 meter). Dit betekent 40 m² meer om te verkopen, 40 m² meer om te verhuren of 40 m² minder bruto vloeroppervlakte!

Slank woningscheidend wandsysteem

Het Knauf MaxSpace-systeem bestaat uit een standaard CW-50 profiel met aan beide kanten kokosvilt en een extra stalen flens. Hierop kunnen gips­platen worden bevestigd. Het kokos­vilt zorgt voor geluidsisolatie door een akoestische ontkoppeling, waardoor geluid niet direct via de wandstaanders wordt overgebracht. Met toereikende geluidswaarden.

Contact

Neem voor commerciële aanvragen contact op met een projectadviseur van Knauf. Voor technische vragen kun je contact opnemen met Frans de Bondt, Technisch Specialist Droge Afbouwsystemen bij Knauf op telefoonnummer +31 6 553 632 94 of per mail.

Bezoek voor meer informatie over Knauf MaxSpace de website van Knauf.

Deel dit artikel: