Minder materialen én montagehandelingen met Gyproc Smart
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 september 2024

Gyproc Smart wandsysteem

Stel je eens voor. Je krijgt de vraag om een Metal Stud® wand te bouwen in een kantoorgebouw. De gewenste eisen zijn 60 minuten brandwerendheid en een geluidsisolatie van 50 dB. Normaal gesproken kies je dan voor een gipskartonwand van 100 mm, met dubbele beplating en glaswol isolatie. Tot nu! Gyproc Smart wandsystemen zijn het duurzame alternatief voor de meest toegepaste Metal Stud® wandsystemen in de utiliteitsbouw.

Het nieuwe Gyproc Smart systeem biedt vele voordelen! Zowel voor op het gebied van grondstofgebruik als voor de verwerker. Maar dan wel met de prestaties en kwaliteit die jij van begunstigend lid Gyproc mag verwachten!

Snellere verwerking

Het Gyproc Smart wandsysteem is ontwikkeld met als doel een wandsysteem op de markt te brengen met een zo laag mogelijke Milieukostenindicator (MKI). De MKI maakt de milieu-impact van een systeem of product inzichtelijk. Hoe lager de MKI, des te duurzamer is het systeem of product. 

Om dit te bereiken, heeft Gyproc gekeken naar de benodigde materialen. En vooral of het systeem gebouwd kan worden met minder materialen. Het resultaat: 40% lagere MKI. Gyproc zegt niet voor niets “met het Gyproc Smart wandsysteem scoor je lekker laag”. Het grote voordeel voor jou is een snellere verwerking.

Wat is er anders?

  1. 25 minder C-profielen
  2. 1 gipskartonplaat in plaats van 2
  3. 46% minder schroeven
  4. Isover Friendly glass wool isolatie speciaal op maat gemaakt voor het systeem
  5. Minder platen transporteren en monteren op de bouwplaats
  6. Herbruikbaar en/of recyclebaar door de toevoeging van het Gyproc LOOPD® voegsysteem

Bouw ook smart!

Ontdek de voordelen voor jou. Vraag de gratis Gyproc Systeembox aan op www.gyproc.nl/systeembox.  

Deel dit artikel: