Schuurmans Afbouwsystemen wint de Nationale Gyproc Trophy 2024
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
30 september 2024

NOA-leden in de prijzen!

Vrijdag 27 september vielen tijdens de uitreiking van de Nationale Gyproc Trophy 2024 allemaal NOA-bedrijven in de prijzen: Schuurmans Afbouwsystemen B.V. won de Nationale Gyproc Trophy voor de transformatie van Museum Paleis het Loo. Daarnaast ontving GDS Bouwsystemen B.V. de prijs in de categorie Woningbouw. In de categorie Utiliteitsbouw ging BENO Projectafbouw B.V. met de prijs naar huis. De Innovatieprijs werd overhandigd aan Kwakman Groep. Verhoeven Montage en Accompli Afbouw Projecten B.V. werden ‘runner-up’.

De onafhankelijke vakjury prees Schuurmans Afbouwsystemen B.V. voor hun bijdrage aan de uitzonderlijke verbouwing van Paleis het Loo: “Schuurmans Afbouwsystemen heeft een absolute topprestatie geleverd. Een monument als dit, waarvan een groot deel ondergronds onder de binnentuin, brengt heel veel uitdagingen met zich mee. Of het nu over de strakheid van de grote wanden en plafonds gaat, de minutieuze maatvoering van de wanden die met marmer werd bekleed, de vele details in het zogenaamde ‘vogelhuisje’, de trap- en voorzetwanden en ga zo maar door. Overal heeft de jury haast ademloos het prachtige werk bewonderd. De prestatie van het afbouwbedrijf heeft absoluut zeer bijgedragen aan de architectonische beleving van de binnenruimtes en succes van het project.” Schuurmans won met dit project ook de publieksprijs; een eervolle prijs, want alle Gyproc Professionals bepalen zelf met een stem welke collega deze prijs verdient.

Utiliteitsbouw

BENO Projectafbouw B.V. won de Nationale Gyproc Trophy 2024 in de categorie Utiliteitsbouw. De jury waardeerde het afbouwbedrijf met deze prijs om hoe zij is omgegaan met de uitdagende vormen van het ontwerp van het project Bejo Zaden in Warmenhuizen. Verhoeven Montage werd met Kantoor Belvédère in ‘s-Hertogenbosch de runner-up.

Woningbouw

De Nationale Gyproc Tropy 2024 in de categorie Woningbouw ging naar GDS Bouwsystemen B.V. voor het project De Bunkertoren in Eindhoven. De jury had qua uitvoeringskwaliteit wat te kiezen dit jaar, maar de Bunkertoren torende letterlijk en figuurlijk boven de andere inzendingen uit. De runner-up in deze categorie werd Accompli Afbouw Projecten B.V. voor het Haagse project Frank is een Binck.

Categorie Innovatie

In het kader van innovatie won Kwakman Groep met het project Blend, Salt en Pepper in Amsterdam. De vakjury licht toe: “de innovatie; een circulair samen te stellen en demontabel kunststof pallet voor Gyproc Afbouwpakketten. Het lijkt op het eerste oog een kleine innovatie, maar heeft een grote impact! Bijvoorbeeld 70% (!) minder loopbewegingen na uitvoering op de bouwplaats, minder beschadigingen door het slimme ontwerp en een flinke reductie in afval.”

Internationale Gyproc Trophy 2025

Schuurmans Afbouwsystemen B.V., BENO Projectafbouw B.V., GDS Bouwsystemen B.V. en Kwakman Groep hebben met hun winst ook een ticket voor de Internationale Gyproc Trophy 2025 te pakken. Aan deze wereldwijde editie nemen winnaars uit meer dan 30 landen deel. De internationale prijzen worden in april 2025 uitgereikt. Een mooi internationaal platform waar het Nederlandse afbouw-vakmanschap in het verleden al grote successen behaalde.

Fotografie: Gyproc Nederland

Deel dit artikel:

Laatste nieuws